Gjør hagen din klar for vår

Både hagen, hagemøbler, anneks og pergola trenger en liten klargjøring før sesongen.

Ellen

22. Mars

skila i løv med stråler av solskinn

Har du hage er våren en travel tid

skila i løv med stråler av solskinn

Har du hage er våren en travel tid

Våren er den perfekte tiden for å rydde opp i hagen din og forberede den for den kommende sesongen. Her er noen trinn du kan ta for å gjøre hagen din klar for våren.

dame med trillebår

Bruk tiden før spiring til å rydde bort gammelt rusk

Rydd opp rusk

  1. Start med å fjerne rusk som kan ha samlet seg i hagen din i løpet av vinteren. Dette inkluderer døde blader, falne grener og annet rusk.

  2. Beskjær alle trær og busker som trenger det, fjern eventuelle døde eller skadede greiner. Dette vil oppmuntre til ny vekst og bidra til å holde plantene sunne.

  3. Snu jorda i hagebedene dine, tilsett kompost eller annet organisk materiale for å forbedre jordkvaliteten. Dette vil bidra til å sikre at plantene dine har de næringsstoffene de trenger for å trives.

Hagemøbler

  1. Start med å gi hagemøblene dine en god rengjøring. Bruk en mild såpe og vann for å fjerne smuss eller skitt som kan ha samlet seg i løpet av vintermånedene. Skyll godt med vann og la møblene tørke helt før du går videre til neste trinn.

  2.  Inspiser møblene dine for skader som sprekker, sprekker eller løse skruer. Hvis du oppdager skader, reparer eller skift ut de berørte delene før du bruker møblene igjen.

  3. Avhengig av materialet til møblene dine, kan det være lurt å påføre et beskyttende belegg for å forhindre skade fra elementene. For eksempel, hvis du har tremøbler, kan du bruke en fugemasse eller beis for å beskytte den mot fuktighet.
Les hvordan du kan vedlikeholde din pergola her

Anneks eller hagestue

  1. Start med å fjerne rusk som blader, kvister og døde planter som kan ha samlet seg i og rundt hagehuset i løpet av vinteren. Dette vil ikke bare få plassen til å se penere ut, men også bidra til å forhindre skadedyr og sykdommer.
  2.  Gi interiøret i hagehuset en god rengjøring. Fei gulvene, støv av hyllene og tørk av eventuelle overflater. Du kan også bruke et mildt rengjøringsmiddel til å rengjøre vinduer eller glassdører.
  3.  Inspiser hagehuset for skader som kan ha oppstått i løpet av vinteren. Se etter sprekker, lekkasjer eller andre tegn på slitasje. Reparer eventuelle skader før det blir et større problem. Trengs det er malingsstrøk er det lurt å få gjort dette nå.
lite grønt uthus
Tilbake
Trenger du hjelp?

Ellen

– Jeg håper du er fornøyd med ditt produkt fra Gardia. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send bildet til [email protected]

Les flere artikler her:

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: