Hvordan vedlikeholde din pergola?

Aluminiumsrammen krever minimalt vedlikehold, men det er noen enkle ting du kan gjøre for å forlenge levetiden!

Sara Faber Bentzen

Sara

21. februar

Pergolavask

Hold din pergola fin lenger med noen veldig enkle tiltak.

Dame som vasker

Hold din pergola fin lenger med noen veldig enkle tiltak.

vaske pergola med vannslage

Rengjøring av pergola

Sørøya Pergola er designet for nordiske forhold og aluminiumsrammen krever derfor minimalt med vedlikehold. Vi anbefaler likevel at du vasker over din pergola en gang iblant, da vil den holde seg fin over tid.  Spyl over ramme, tak samt vegger med hageslangen og benytt eventuelt mildt såpevann og en svamp til å vaske over og fjerne eventuelle flekker. Unngå å benytte høytrykkspyler da dette kan skade belegget på pergola.

Høst og vinterlagring av pergola

Når høst og vinter kommer må lamellene settes i 90 graders vinkel slik at løv og snø ikke samles på taket. Ved mye snø bør man ha ekstra tilsyn med pergola, kost skånsomt bort snøen etter behov. Husk også at lamellene aldri må dreies på ved frost og snø, da kan mekanismen knekke. Vegger bør være i opprullet posisjon når de ikke er i bruk for å minimere vindfang.

3x3m sort pergola_6

Fest pergola

Etter montering av pergola, sjekk at rammen er i vater og at avstand mellom bein/søyler må være lik oppe og nede. Sjekk også på at eventuelle vegger kan beveges opp og ned før pergola forankres. Alle 4 ben festes godt i underlaget, med egnet festemateriell.

Tilbake
Trenger du hjelp?
Sara Faber Bentzen

Sara

– Vi er tilgjengelige hvis du har noen spørsmål, bare ta kontakt. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send til [email protected]

Les flere artikler her:

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: