Bygge lekehus?

Nå kan du bygge et sjarmerende og morsomt lekehus på bare noen få timer!

Karsten van Herwaarden

Karsten

02. Februar

liten gutt ser ut av vindu i lekehus

En lekestue skaper mange timer med lek

En lekestue inviterer til timevis med kreativitet og lek, og blir et helt naturlig samlingssted for de små.

illustrert lekestue i hage

Nora lekehus er enkelt å sette opp selv – og tåler bruk i årevis

Enkelt med byggesett

Ved å velge et komplett byggesett er store deler av jobben allerede gjort for deg. Byggesettene leveres i elementer med alt av festemidler og detaljert monteringsanvisning, alt som gjenstår er selve monteringen. Det har aldri vært enklere å bygge et helt eget fristed for barna.

Trenger jeg fundament til en lekestue? 

Alle bygg må ha et fast, stødig og jevnt underlag, du kan enkelt benytte lecablokker, eller plasser lekehuset på en platting, belegningsstein eller lignende.

Her kan du lese litt om hvordan du bygger et godt fundament

Nora, et av våre lekehus er et litt kraftigere bygg som gjør at du feks kan legge gress på taket for å få litt unik stil. Eller hva med full blomstereng? 

Mulighetene er mange!

Hva skal jeg velge?

Et lekehus kan koste alt fra 1000 kr, til 50 000 kr – og da er det viktig at du har tenkt gjennom hva du ønsker å sette opp. Et hus som koster over 20 000 kr er i god kvalitet som varer i mange år. Det vil da skape en egen liten atmosfære i hagen din og kunne glede barn i årevis. Om du tenker at det kun skal stå et par år, kan man vurdere billigere varianter, men ikke regne med samme kvalitet. 

Uansett er vedlikehold like viktig her som på et vanlig hus, det trenger grunning og maling jevnlig, samt en vask innimellom.

Når man velger et hus som passer for deg, er det veldig koselig at man setter det opp sammen med barna slik at de også får et eierskap til huset og får enda mer glede ut av det.  

 

Jente med fletter og fregner

Når oppsto lekestuene?

Muligens kom de første lekestuene opp i siste halvdel av 1500 – tallet. Disse var for å lære barn om hjemmets gjøremål og sosiale situasjoner. Etter hvert på 1700- tallet, under opplysningstiden, var det en filosof som hadde nye idéer om barneoppdragelse og pedagogikk gjennom lek og lære. I dag ser du dukkestuer i mange hager, noen mer forseggjort enn andre, men alle til glede for mange generasjoner med barn.

Se så mange vakre lekestuer som finnes i Norge i boken “norske lekestuer”

Se vårt utvalg av lekestuer her

Les andre artikler her:

Karsten van Herwaarden

Karsten

Lykke til med ditt prosjekt. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send bildet til [email protected]

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: