Vi bygget lekestuen på få timer!

Ellen

19. Mai 

Vi tenkte vi skulle teste selv å sette opp en lekestue og hørte med Prestrud Gård Landkafé om de kunne tenke seg å være testkanin. Det ville de gjerne, så vi satte i gang!

lekehus 16_9

Koselig lekestue på kafe

Ettersom huset skulle stå på en ferdig laget grusplass, måtte vi først bygge en platting å bygge den på. Det hadde verken Rita eller Ellen gjort før, men det fikk vi til! Vi er ikke verst stolte heller.

Rita måler

Rita er ganske god på å måle slik at det blir riktig.

Plattingen

Når vi sier at lekehuset tok få timer regner vi ikke inn timene til plattingen. Det tok litt lenger tid, men var en veldig morsom prosess. Vi fikk en kjapp veiledning av Karsten (som kan alt) og brukte vår engen oppskrift på hvordan man bygger fundament. Hvor vanskelig kan det være?

Hvordan vi løste det

Vi leste av bruksanvisningen hvor stort lekehuset var og målte opp bjelker som var litt større slik at det fikk en liten kant rundt. Da hadde vi også mulighet til å feile om det skulle skje noe vi ikke hadde tenkt på. Vi valgte også å ha den åpen i den ene enden slik at det er lett for truck å løfte den inn på vinteren.

 

fundament med terrassebord halve
Dame som skrur på platting

Lekehuset

Vi valgte Baloo lekehus som som kommer i elementer og som gjør jobben veldig lett. Vi startet med å grunne hele huset med visir og valgte å male elementene før vi satte det sammen. Da er vi sikre på at hele huset har fått godt med beskyttelse. Vi malte også innsiden som er viktig for at huset ikke skal vri seg. Det tok litt tid, men vi var glade for at vi gjorde det når vi begynte å bygge det opp.

 

dame i hvit dress som taper rundt vinduer
ferdig malte deler til lekehus

Monteringen

Monteringen gikk på under 4 timer for oss to. Og da hadde vi tid til pauser også. Bruksanvisningen var lett å forstå, og skruene var fordelt i poser som var godt merket. 
Dette lekehuset var enklere å sette opp enn et IKEA skap! Huset er malt i samme farge som Landkafeén i okergult med hvite lister og grønn dør. Kioskluken er åpen så det vil regne inn. Ønsker man ikke at det skal bli vått inne bør det settes opp et plexiglass eller lignende foran for at det skal bli tett på vinteren. Taket er i panel som ikke trenger takpapp. Helt til slutt festet vi huset fast i plattingen slik at det står trygt og ikke vil flytte seg.

montering av lekehus

Rita er fornøyd med jobben

Lett å bygge med elementer

dame som ligger på terrasse på lekehus

Ellen koser seg på solterrassen

Skilt er på plass!

lekehus og stort hus i samme stil

Prestrud Gård Landkafé

Prestrud Gård Landkafé er en veldig hyggelig, lokal kafé på Nøtterøy drevet av ekteparet Henriette og Kjetil Prestrud. De driver kafeén i kårboligen på den vernede gården de bor på, og hvor Henriette har vokst opp. Er du innom Nøtterøy, anbefaler vi på det sterkeste å svippe innom for å teste verdens beste kanelsnurrer og den gode stemmningen. Det går en tursti forbi kafeén og det er opp mot 1000 gjester innom på en god dag så de har nok å gjøre.

Vi takker Kjetil og Henriette for gjestfriheten og muligheten for å sette opp både en pergola og dette lekehuset. Vi håper det blir flittig brukt og at de er fornøyde med tilskuddet til gården. Og det ble jo fint da!

lite gult lekehus med benk foran
Tilbake
Trenger du hjelp?

Les flere artikler her:

daalder-posts-widget.filter.filters-header

Ellen

– Jeg håper du er fornøyd med ditt produkt fra Gardia. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send bildet til [email protected]

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: