Hvordan isolere din bod eller anneks

Ved å isolere gir du boden eller annekset ditt langt flere bruksområder!

Karsten van Herwaarden

Karsten

23. September

Hund pakket inn i pledd på sti i skogen

Dekk til utsatt hud

Benytt vernebriller

Rengjør godt

Vindsperre / Vindpapp

Selve isolasjonen holder kulden ute og varmen inne, den tetter ikke. Det er derfor viktig at vindsperre eller vindpapp legges før stendere monteres og isolasjonen legges for å tettet bygget. Vindpapp monteres direkte på veggene i boden eller annekset.

Montere stendere

Stendere kan festes rett på de eksisterende veggelementene, pass på å la det være noen centimeters mellomrom mellom stender og tak for å unngå at det oppstår sprekninger og vridninger i bygget. Standardmål på isolasjon passer ved 60 cm avstand mellom stenderne.

Ventilasjon

Det bør monteres opp lufteventiler for å sørge for tilførsel av frisk luft og god ventilasjon i bygget.

Isolere

Skjær til isolasjonen å fyll hulerommene godt, viktig at isolosjonen tilpasses nøye og at du ikke presser for mye inn. Tett godt overalt og pass på overganger mellom vegg og himling, i tillegg til vegg og gulv. 

Dampsperre

Hvis rommet skal varmes opp må det før den innvendige kledningen monteres opp, legges en helt tett plastduk på alle vegger og tak. Nå kan innvendig panel eller gips monteres opp.

Tilbake
Trenger du hjelp?
Karsten van Herwaarden

Karsten

– Lykke til med ditt prosjekt. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send oss på [email protected] 

Les andre artikler om boder her:

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: