Hva med å bygge en bod i helgen?

Er du lei av at hagen flyter over av leker, sykler, hageslangen og småting? Vi har alltid flere ting enn vi tror, så hva med å sette opp en bod i helgen? Det er enklere enn du tror.

Ellen

06. Mai • 2 minutter lesetid

to menn sager planke

Alltid lurt å ha litt hjelp

Selv de med 10 tommeltotter klarer å sette opp en bod som kommer som et byggesett. Litt som Lego for avanserte. Oppskriften følger med settet og så lenge du har oversikt over hvor du legger ut materialene, vil det gå som en lek. Hvis du liker å leke da.

sorte planker og hammer på bord

Et  godt tips er å grunne og eller male materialene før de monteres

Godt forabeid

Du vil gjøre det lettere for deg selv om du lager et system når du mottar byggesettet. Gå igjennom innholdet i pakken og legg de forskjellige delene utover slik at du lett kan finne det du trenger. Pass også på å gjør en liten opptelling at alt er med.

En bod skal stå i mange år, og det er viktig at du har gjort et godt grunnarbeid med materialene. Disse kommer som regel ubehandlet, og om du tar deg til til å grunne og eventuelt male et strøk før du starter byggingen er du sikret at boden er beskyttet i all slags vær. Syns du det blir vanskelig å få malt, anbefaler vi i allefall at du grunner først.  

Mange muligheter

Nå finnes det et så stort utvalg i byggesett-boder at det kan være vanskelig å velge den som passer deg og ditt behov best. Bruk derfor tid før du bestiller. Sjekk hva du har plass til i hagen/terassen, om du har utnyttelsesgrad til å sette den opp. Dette kan du finne ut av på kommunens nettsider der du bor, eller se denne veiviseren

Følg oppskriften

Mange av oss er utålmodige og skal gjerne få til ting uten bruksanvisning. Dette kan gjøre at du utelater viktige elementer slik at boden ikke får den kvaliteten som er ment fra fabrikanten. 

Et par gode råd på veien:

  • Les gjennom hele bruksanvisningen før du starter med byggingen
  • Pass på at alle delene ligger i pakken du har mottatt
  • Bygg opp trinn for trinn – ikke ta snarveier!
  • Dekk til bygget med plast om du ikke blir ferdig med taket før du tar kvelden i tilfelle regn

Vi har satt opp en av våre boder på en dag 

- her kan du se hvordan det bygges opp trinn for trinn:)

Tilbake
Trenger du hjelp?

Ellen

– Jeg håper du fikk inspirasjon til eget uterom. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send til [email protected]

Her kan du lese flere artikler

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: