Bygge et anneks til svigers?

Det kan fort bli litt trangt for alle og enhver med svigers på besøk over lengre tid. Et anneks gir alle den alenetiden man trenger når besøket blir litt for lenge.

Sara Faber Bentzen

Sara

24. Mars

svigers

Noen ganger kan besøket trenger litt ekstra plass

Du kan få et anneks som et komplett byggesett hvor du enkelt kan montere det opp på få dager. Anneks kan isoleres og brukes i overnatting, hagerom, hjemmekontor med mer – hele året.

Roros1 4_3 Nettside

Annekset Røros er perfekt som ekstra rom til svigers

Stort utvalg

Det finnes anneks-byggesett i ulike størrelser, og koster fra ca. 20 000 kroner og oppover. 1. mai 2021 kom forenklede regler for bygging av mindre tilbygg og terrasser, og det ble mulig å gjennomføre enda flere tiltak uten å søke tillatelse fra kommunen på forhånd.

På et hjemmekontor ville lys fra vinduene vært fint, og ønsker du å bruke det hele året så bør det isoleres – alle Gardia byggesett kan isoleres fra innsiden. Anneksene finnes i ulike størrelser og koster rundt 20 000 kr og oppover. 

 

Søke om tillatelse

1. mai 2021 trådte forenklede regler for små tilbygg og terrasser i kraft, slik at flere tiltak kan gjøres uten forutgående kommunal tillatelse.  For å unngå å søke om tillatelse må bygninger være 50 kvadratmeter eller mindre i størrelse og minst 1 meter fra annen bebyggelse på tilstøtende grenser og på tomt. Takets høyeste møne skal ikke overstige 4 meter, og høyeste gesims skal ikke overstige 3 meter. Bygninger kan ikke ha kjellere, bygges på vann- og avløpsledninger, eller brukes til opphold eller sove. Reglene sier spesifikt hva du vil gjøre med annekset, men du kan søke kommunen om tillatelse – og det gjør mange!

Les mer om søknadsprossesser her

Hva vil du bruke dette rommet til?

Det er mange alternativer for et anneks, spesielt hvis du også isolerer rommet. Den kan da brukes i overnatting, hjemmekontor, treningsrom, stue, lekerom for barn, filmrom, bod, musikkstudio eller andre steder – hele året. 

Det er lurt å tenke gjennom hva tilbehøret skal brukes til før du setter i gang, da det blir lettere å vite hvor mange vinduer du vil ha, om det er moderne eller klassisk, og om du ønsker isolasjon. 

NB: skal annekset brukes til overnatting må det søkes bruksendring.

 

SE ALLE VÅRE ANNEKS HER
To som har putekrig på loftet i anneks
Tilbake
Trenger du hjelp?

Les flere artikler her:

Sara Faber Bentzen

Sara

– Jeg håper du er fornøyd med ditt produkt fra Gardia. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send bildet til [email protected]

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: