Hvordan vedlikeholde piknikbenken

Selv om våre piknikbenker er laget i impregnert furu, er det lurt å gjøre litt vedlikehold for å forlenge levetiden.

Sara Faber Bentzen

Sara

12. April 

Hagebenk familie

En piknikbenk er enkel å flytte rundt der det passer i hagen

Grunnlaget er kanskje det viktigste trinnet og bør ikke undervurderes. For å få full glede av produktet, er det svært viktig at det står montert på et fast, stødig og jevnt underlag.

piknikbenk i solnedgang

En piknikbenk kan vare i mange år

Vask et par ganger i året

Velger du å ikke behandle treverket vil det etter en stund få en grålig farge. Dette passer jo supert inn i alle terreng, men det er noen ting du bør huske på:

  •  Vask treverket godt et par ganger i året med varmt vann og såpe. Ikke bruk høytrykkspyler, da åpner treverket seg slik at det har lettere for å råtne.
  • Sett opp setene på vinteren slik at det ikke blir liggende snø over lenger tid – fjern jevnlig snøen på bordplaten også.
  • Smør inn med litt grønnsåpe om det begynner å se tørt ut i treverket. 
Følger du disse få tipsene, vil benken vare i mange år fremover!

Beis eller maling?

Noen ønsker å sette en farge på benken sin og det blir jo veldig fint. Husk bare at treverket må stå å tørke gjerne et år før den behandles, ellers vil malingen flasse av etter kort tid.

Benkene er perfekte for både maling og beis – husk alltid å bruke visir under for at det skal holde i mange år. Har du malt, bør du sjekke at ikke gjengene som er på setene blir malt fast slik at setet ikke kan løftes opp.

Skal benken stå rett på gresset eller i sand, er det veldig viktig at du får visir og maling under bena for å unngå at benken etter hvert trekker opp vann.

pensel på treverk
Tilbake
Trenger du hjelp?

Les flere artikler her:

Sara Faber Bentzen

Sara

– Vi er tilgjengelige hvis du har noen spørsmål, bare ta kontakt. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send til [email protected]

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: