En hagestue forlenger utesesongen

Ellen

15. April

Hagestue med sofa og fargerike puter

En hagestue forlenger sommeren ute

En hagestue er et perfekt tillegg til de fleste hager. De gir deg et eget lite sted å koble av og nyte hagen selv om det regner litt, og de er relativt enkle og billige å bygge selv. Her får du en oversikt over hva du må tenke på når du skal i gang med å sette opp en hagestue.

Trehvit hagestue plassert på en høy platting

Åpen hagestue

Se alle våre hagestuer her

Plassering i hagen

Først må du finne det rette stedet for hagestuen din. Skal hagestuen være åpen er det lurt å tenke på hvordan vinden  blåser der du bor slik at ikke det blåser rett inn i stuen.  Stuen bør settes på et plant fundament, enten en platting, en hellelagt plass eller på lecablokker. Husk også at det ikke er lov å plassere den nærmere enn 1 meter fra nabogrensen.  Om du ikke har brukt opp utnyttelsesgraden på tomten din, kan du sette opp inntil 50 kvm uten å søke. Er du usikker – ta kontakt med kommunen din. 

Her finner du en oversikt over byggeregler

Foredeler og ulemper ved en hagestue

En hagestue kan være en flott tillegg til hagen din, og det er mange fordeler med å bygge en. For det første, vil en hagestue gi deg et eget sted å slappe av og nyte hagen din uten å tenke på været. Dette er selvsagt viktig når det regner og blåser mye, men også når du vil spise ute i skyggen på sommeren. En hagestue vil også gi deg et oppbevaringsted for hageputer og annet når det er vinter om du ikke ønsker å bruke den så mye da. 

Ulempene er ikke mange annet enn at det kan være litt kostbart å få det bygget – spesielt om den skal isoleres. Nå kan du får egne byggesett du kan bygge selv på en helg som gjør prosessen mye billigere enn om du skal engasjere en snekker. Da kan du isolere senere om du ønsker det. 

Les her om hvordan du kan isolere selv

Hva kan du bruke hagestuen til?

En hagestue kan brukes til en rekke forskjellige ting. For eksempel kan du bruke den som et sted å slappe av og koble av fra stress, et hobbyrom, eller et sted å ta imot gjester. Hagestuen kan også fungere som et ekstra oppholdsrom i huset ditt, og det er en flott måte å føle seg nærmere naturen på.

Les om lysthus her

Sommerkveldene blir lenger med en hagestue, og med litt varme og lys vil du føle at det blir en forlengelse av huset OG hagen.

Nyt alle årstidene i ditt nye uterom!

familie som spiser ute på piknikbord
Tilbake
Trenger du hjelp?

Ellen

– Jeg håper du fikk inspirasjon til eget uterom. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send til [email protected]

Her kan du lese flere artikler:

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: