Hva koster et nytt anneks?

Hva kan du regne med av kostnader når du skal bygge et anneks? 

Sara Faber Bentzen

Sara

1. Mars

små trehus og en hånd som legger mynter i et glass

Du må ikke blakke deg helt ved kjøp av et byggesett

I dagens prismarked er det vanskelig å finne ut av hva forskjellene er mellom å bygge et anneks med en snekker eller å sette opp et byggesett selv. Her får du en liten oversikt.

i hage

Et anneks i hagen skaper ekstra rom

Varierende

Kostnaden for å bygge et anneks varierer avhengig av flere faktorer, som størrelsen på annekset, materialvalg, arbeidskraftkostnader og geografisk plassering.

Generelt sett vil et enkelt anneks med grunnflate på rundt 20-30 kvadratmeter koste et sted mellom 200 000 og 500 000 kroner å bygge i Norge. Hvis du ønsker et større og mer omfattende anneks med høyere standard og flere funksjoner som kjøkken eller bad, vil kostnadene være høyere.

Det er alltid lurt å få anbud fra flere entreprenører og gjøre grundig research på materialpriser og lignende før du starter byggeprosessen, slik at du har en god oversikt over kostnadene og kan planlegge budsjettet ditt deretter.

Det er viktig å sjekke lokale byggeforskrifter og reguleringer før man bestemmer seg for å bygge et anneks, da det kan være krav til tillatelser og søknader til kommunen. Det er også viktig å tenke gjennom hva slags formål annekset skal ha, og hvor det skal plasseres på tomten for å sikre at det passer inn i omgivelsene og ikke forstyrrer naboer eller skaper ulemper.

Les her om søknadsprosess

Når det gjelder kostnader for å bygge et anneks, vil dette avhenge av flere faktorer, som størrelsen på bygningen, materialvalg og om man velger å gjøre arbeidet selv eller ansette en entreprenør. Det kan også være lurt å tenke gjennom hva slags oppvarming og isolasjon som trengs for å sikre at annekset er beboelig året rundt.

Les om hvordan du kan isolere her

Generelt kan et anneks være en god løsning for de som trenger mer plass, men det er viktig å nøye vurdere alle faktorer før man tar en beslutning om å bygge det.

Liten brun hytte i landskap. Foto

Fordeler ved byggesett

Det er flere fordeler ved å velge å bygge et anneks ved hjelp av et byggesett, fremfor å bygge fra bunnen av selv eller å kjøpe et ferdigbygget anneks.

  • Enklere planlegging: Byggesettene kommer vanligvis med detaljerte planer og instruksjoner som gjør det enklere å planlegge og gjennomføre byggeprosessen.

  • Redusert byggetid: Byggesettene er forhåndsfabrikerte og klargjort på forhånd, noe som kan redusere byggetiden betydelig.

  • Lavere kostnader: Byggesettene kan være rimeligere enn å bygge fra bunnen av eller kjøpe et ferdigbygget anneks, spesielt hvis man velger å bygge selv.

  • Materialkvalitet: Byggesettene kommer vanligvis med materialer av høy kvalitet og standard, og man kan være sikker på at byggesettet er satt sammen på en profesjonell måte.

  • Lavere risiko for feil og mangler: Byggesettene er satt sammen og testet på forhånd, noe som reduserer risikoen for feil og mangler som kan oppstå under byggingen av et anneks.

  • Mulighet for selvbygging: Hvis man har litt bygge-erfaring eller ønsker å lære å bygge selv, kan byggesettet være et godt alternativ for å gjøre det selv og spare penger på arbeidskraftkostnader.

Se alle våre anneks her
Tilbake
Trenger du hjelp?
Sara Faber Bentzen

Sara

– Vi er tilgjengelige hvis du har noen spørsmål, bare ta kontakt. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen!  Send bildet til [email protected]

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: