Planter trær for miljøet

Fabrikken vår i Estland har vært ute å plantet nye trær og fått god innføring i hvordan det gjøres.

Karsten van Herwaarden

Karsten

08. Juni

Lite tre plantet i bakken

Nye grantrær skal gros frem til å bli nye fine hytter – om 60-80 år da…

Våre boder og anneks involverer bruk av trevirke, og da er det viktig å plante nye trær for å opprettholde en bærekraftig ressursforvaltning og redusere de negative miljøpåvirkningene. 

For oss er det viktig å bidra til å sikre en langsiktig tilgang til trevirke og redusere avhengigheten av ikke-fornybare ressurser. Dette er spesielt viktig ettersom etterspørselen etter treprodukter fortsetter å øke.

mange spader som står i jorden

Spadene sto klare til bruk når de kom frem

Organisert planting av trær

Lasita Maja, som er vår fabrikk og samarbeidspartner, fikk full opplæring og gjennomgang av planting av nye trær denne våren. De som jobber til daglig med produksjon av hytter, boder og anneks i tre, var en dag ute i skogen i Estland for  å bevare og gjenopprette skogområder, ved å plante nye trær som en del av miljøvern- og bærekraftsinitiativer.

Vi er stolte av å samarbeide med et selskap som tar miljøet på alvor. Ved å plante nye trær bidrar de til å binde mer CO2 og til å redusere klimagassutslippene.

Hvorfor plante nye trær?

Her er noen grunner til å vurdere å plante trær når man bruker trevirke i produksjon av hytter:

  1. Bærekraftig skogbruk: Gjennom bærekraftig skogbruk kan man sikre at trær høstes på en ansvarlig måte, og at nye trær plantes for å erstatte dem. Dette bidrar til å opprettholde skogens helse, biologisk mangfold og økosystemtjenester over tid.

  2. Karbonlagring og klimanøytralitet: Trær er naturlige karbonlagringsenheter. Når trær vokser, absorberer de karbondioksid (CO2) gjennom fotosyntese og lagrer karbonet i biomassen.

  3. Habitat og biodiversitet: Trær er livsmiljøet for mange planter og dyr. Ved å plante nye trær kan man bidra til å skape og opprettholde levesteder for ulike arter. Dette er spesielt viktig i områder der avskoging eller trehogst har redusert habitatkvaliteten.

  4. Landskaps- og estetisk verdi: Trær tilfører naturlig skjønnhet og estetikk til et område. De kan forbedre opplevelsen av en hytte ved å skape en hyggelig atmosfære og visuelt tiltalende omgivelser.

 

viser planting1

Her får teamet en opplæring før de satte i gang med plantingen

Tilbake
Trenger du hjelp?

Les flere artikler her:

Karsten van Herwaarden

Karsten

– Lykke til med ditt prosjekt. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send oss på [email protected] 

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: