Hvordan forholde seg til bålforbudet?

Bålforbudet i Norge starter 15. April. Vi gir deg en oversikt over hva som gjelder ved bruk av bålpanner.

Rita Lorentzen

Rita

11. April

Santhans

Bålpanne med grillrist på St.Hans aften

Fra 15. April til 15. September er det bålforbud i Norge og reglene gjelder forbud mot å tenne opp bål eller grill i nærheten av, eller i skog eller utmark.

marsmellows stekes over rust bålpanne

Pass alltid på at ikke gnister tar fyr i området rundt

Hva er utmark?

Utmark er skog, fjell og kystområder. Det vil si det meste av innsjøer, småvann, strender, myr, fjell eller skog i Norge.

 

Hva regnes innunder bålforbudet?

I utmark regnes engangsgriller, griller, bålpanner og selvfølgelig bål innunder forbudet, mens i egen hage/tomt vil dette være lov så lenge man passer på at ikke ilden kommer ut av kontroll. I år hvor det er ekstremt tørt, kan forbudet også gjelde i private hager,

 

Bålpanne i egen hage - et godt alternativ

Ønsker du å lage et hyggelig midtpunkt i hagen er en bålpanne lov, OG en trygg løsning. Husk å tenk deg om når du skal plassere pannen i hagen – den bør ha 3-4 meter fra brennbart materiale. Det gjelder også at den plasseres på et underlag som ikke er brennbart. 

Pass å at den også ikke er under tak eller en markise. Gnister kan fly og ta fyr i ting rundt bålet så det er viktig å ALDRI forlate levende ild. Mange av våre bålpanner kommer med gnistfanger som gjør det tryggere å brenne.

Se alle våre bålpanner
Tilbake
Trenger du hjelp?

Les flere artikler her:

Rita Lorentzen

Rita

– Jeg håper du er fornøyd med ditt produkt fra Gardia. Ønsker du å være med på trekningen av en kjempefin bålpanne så kan du sende et fint bilde av produktet du har kjøpt hos oss, så legger jeg deg inn i konkurransen! Send bildet til [email protected]

Syns du artikkelen var nyttig?
Del gjerne: