Isolere anneks eller bod?

Gi boden eller annekset ditt flere bruksområder! 

Skap et oppvarmet uterom i hagen som kan benyttes hele året. En isolert bod eller anneks lar deg også oppbevare maling, verktøy og annet utsyr som ikke tåler frost og minusgrader gjennom vinteren. 

Alle våre byggesett kan isoleres fra innsiden.

Tips før du starter

Rengjør godt både før og etter isolering

Dekk til utsatt hud

Benytt Vernebriller

weekend
Nordic_Plus_Paneel_inside
  • Vindsperre

  • Montere stendere

  • Sørg for god ventilasjon
  • Isolere

  • Dampsperre
  • Legge innervegg som kan bestå at gips, panel eller andre type veggplater

Før du starter og isolere bør du rengjøre området som skal isoleres godt.

Vindsperre / Vindpapp

Selve isolasjonen holder kulden ute og varmen inne, den tetter ikke. Det er derfor viktig at vindsperre eller vindpapp legges før stendere monteres og isolasjonen legges for å tettet bygget. Vindpapp monteres direkte på veggene i boden eller annekset.

 

Montere stendere

Stendere kan festes rett på de eksisterende veggelementene, pass på å la det være noen centimeters mellomrom mellom stender og tak for å unngå at det oppstår sprekninger og vridninger i bygget. Standardmål på isolasjon passer ved 60 cm avstand mellom stenderne.

 

Ventilasjon

Det bør monteres opp lufteventiler for å sørge for tilførsel av frisk luft og god ventilasjon i bygget.

 

Isolere

Skjær til isolasjonen å fyll hulerommene godt, viktig at isolosjonen tilpasses nøye og at du ikke presser for mye inn. Tett godt overalt og pass på overganger mellom vegg og himling, i tillegg til vegg og gulv. 

 

Dampsperre

Hvis rommet skal varmes opp må det før den innvendige kledningen monteres opp, legges en helt tett plastduk på alle vegger og tak. Nå kan innvendig panel eller gips monteres opp.