Behandling av treverk

Alle våre produkter leves i ubehandlet trevirke dersom annet ikke er oppgitt. Det er avgjørende for produktets kvalitet og levetid at det får hensiktsmessig behandling både utvendig og innvendig. I vårt sortiment finner du både ubehandlet og ferdig grunnet og malte hagehus.

hello banner background image
FERDIGMALTE BODER

Slipp den tyngende malingsjobben, bestill ferdigmalt!

Boder
FERDIGMALTE ANNEKS

Bestill ferdigmalt anneks, lysthus eller lekehus. Se fargeutvalget vår her

Les mer
Våre hentepunkter

Ønsker du å hente selv?

Mer informasjon
behandling-saltbox-shed

Våre behandlinger

Impregnerte produkter er impregnert under trykk eller dyppimpregnert. Ved dyppimpregnering dyppes materialet i en stor beholder med impregneringsvæske. Under trykk impregnering blir treverket plassert i en stor tank. Tanken lukkes deretter og støvsuges. Deretter tilsettes impregneringsvæsken og væsken presses (under trykk) inn i treverket. Dette skaper et beskyttende (ikke et dekorativt) lag. Impregnering vil i hovedsak si at treverket blir eldre raskere og levetiden utvides

Behandlingsalternativer

Du kan selvfølgelig også behandle treverket selv, du har mange metoder og her får du oversikt over noen av dem:

Impregnering

Impregneringsvæske får du i grønn, brun og klar utgave. Impregnering gjør materialet motstandsdyktig mot vann, fuktighet og det motvirker soppangrep, men er ikke en erstatning for grunning, olje, beis eller maling. Impregnering skal tørke en uke før produktet behandles videre med andre produkter.

impregnering
beis-grunning

Grunning

Grunning bør gjøres før du maler eller beiser treverket, du får både blank grunning og grunning med farge. Målet med grunning er å mette treet så malingen får bedre feste og du unngår at malingen flasser av i etterkant.

Beis

Skal påføres på bart treverk uten forbehandling. Oljebeis får du i flere transparente fargenyanser, uansett hvem farge du velger så vil den fremheve treets naturlige utseende. Beisen trenger godt inn i treverket og beskytter mot sol og fukt. Du får flere typer oljebeis, men de fleste beskytter også mot sopp.

beis
fundament

Dekkbeis

Dette kan kalles en mellomting mellom beis og maling. Den har en tynnere konsistens enn maling, men dekker bra og er lett å påføre, trestrukturen skjules ikke like godt som ved maling. Dekkbeis vil beskytter bedre mot solen enn beis, i tillegg til fukt og sopp. Velger du dekkbeis så anbefaler vi et lag med grunning før to strøk med dekkbeis

Maling

Maling er det mest slitesterke produktet, det etterlater et tykkere lag enn beis og dekkbeis og gir en glattere overflate på treverket. Det finnes utallige varianter og farger, men utendørs bør du velge akryl eller oljebasert maling, begge beskytter ditt nye bygg godt. Bygget bør alltid grunnes før du maler.

maling

Viktig

Vi anbefaler at du alltid vasker over ditt nye bygg før du behandler det, dette er for å fjerne støv, skitt, pollen og lignende for best mulig resultat. Følg instruksene på produktet du ønsker å beskytte med i forhold til temperatur og direkte sollys under påføring.
Husk alltid og behandle endeplankene godt, disse suger til seg godt med væske og påfør alltid ekstra grunning, maling, beis eller dekkbeis i disse områdene.

Gardia